مشاوره روانشانسي ذهن نو
مركز مشاوره ذهن نو برترين مركز مشاوره روانشناسي در زمينه هاي مختلف روانشناسي از جمله مشاوره خانواده، ازدواج، كودك، طلاق، خيانت، نوجوان، بلوغ، جنسي و سكس تراپي ، ترك اعتياد، اختلات رواني و شخصيت و ... مي باشد.

بحران هويت يكي از مهم ترين چالش هايي است كه هر انساني در طول زندگي با آن رو به رو مي‌شود. طي اين بحران كه بيش از همه در سنين نوجواني بروز مي‌يابد، نمي‌توانيد به طور واضح بگوييد كيستيد و از زندگي چه مي خواهيد. اين مسئله باعث مي‌شود كه بين افكار و عقايد گوناگون سردرگم بمانيد و نتوانيد يك نظام فكري منسجم را براي خود تشكيل دهيد. پس حتما بايد به دنبال راهي براي هويت يابي باشيد. در ادامه مراحل بحران و راه هاي پيشگيري و درمان آن را آورده‌ايم.

منبع: بحران هويت چيست

بحران هويت يعني چه ؟

بحران هويت مفهومي است كه اولين بار توسط اريك اريكسون در روانشناسي مطرح شد. اريكسون از جمله نظريه پردازاني بود كه به توصيف مراحل مختلف رشدي از كودكي تا پيري پرداخت. او در توضيح چالش‌هاي دوران نوجواني به مفهوم هويت‌يابي و بحران هويت اشاره كرد. اريكسون بر اين باور بود كه افراد در سنين نوجواني بيش از هرچيز مي‌خواهند به اين پرسش اساسي پاسخ دهند كه “من كيستم”. براي آشنايي بيشتر با اريك اريكسون و نظريه هاي مختلف او كليك نماييد.

جواب دادن به اين سوال كار آساني نيست و بسياري از افراد پس از دوره نوجواني نيز نمي‌توانند به تعريف منسجمي از هويت خود دست پيدا كنند. اين شرايط منجر به نوعي سردرگمي ميان افكار و عقايد گوناگون مي‌شود كه از آن به عنوان سردرگمي هويت ياد مي‌شود.

براي عضويت در كانال تلگرامي ذهن نو كليك نماييد.

علائم بروز بحران هويت كدام اند؟

 

همه افراد در دوره اي زمان كه بيشتر دوران نوجواني است؛ با بحران هويت روبرو مي‌شوند. در اين دوران فرد بيشتر از هر زمان ديگري به مسائل مختلفي مي‌انديشد. اين تصورات گاهي به حدي مي‌رسد كه بر زندگي شخصي و اجتماعي فرد نيز تاثير مي‌گذارد. برخي از نشانه هاي بروز اين بحران در افراد شامل موارد زير مي‌شود.

🔷كم حرفي و گوشه گيري

🔷پرسيدن سوالات زياد و مفهومي

🔷نااميدي و بي انگيزگي

🔷اختلال در خواب و اشتها

🔷مشكل تمركز و تصميم گيري

🔷آسيب پذيري

عوامل موثر در شكل گيري بحران هويت

برخي از شرايط محيطي و يا حتي ويژگي هاي شخصيتي، بيشتر افراد را در معرض بحران هويت قرار خواهد داد. برخي از اين عوامل شامل عناصر فرهنگي اجتماعي، شرايط خانوادگي، مهاجرت، تغييرات ناگهاني در روند زندگي مثل مرگ عزيزان، ابتلا به بيماري هاي جسماني يا رواني و… مي‌شود. براي مثال افراد بعد از دست دادن يك فرد در زندگي خود بيشتر به معناي زندگي و حتي عناصر وجودي خود مي‌پردازند. اين اتفاقات افراد را آسيب پذير و حساس كرده و مشكلات زيادي را براي آنان به همراه خواهد آورد. براي اطلاع از عوامل موثر بر بحران نوجواني كليك كنيد.

آشنايي با مراحل حل بحران هويت

هويت انسان يك شبه شكل نمي‌گيرد. بلكه از همان كودكي شروع به رشد مي‌كند، در دوران نوجواني پايه و اساسش شكل مي‌گيرد و در بزرگسالي تثبيت مي‌شود. از نظر اريكسون هركس مسير اصلي براي كسب هويت دلخواه خود را در نوجواني طي مي‌كند. اين مسير 4 مرحله را شامل مي‌شود، اگر به شيوه سالمي چالش‌هاي پيش روي خود را مديريت كنيد به مرحله آخر دست پيدا مي‌يابيد.

اما خيلي‌ها هم ممكن است تا دوره‌هاي رشدي بعدي زندگي خود همچنان درگير مراحل ابتدايي باشند كه در اين شرايط مساله بحران هويت ادامه‌دار شده و به درمان‌هاي روانشناختي نياز پيدا مي‌كند. در ادامه به توضيح هريك از 4 مرحله هويت يابي در دوره نوجواني اشاره كرده‌ايم. براي آشنايي بيشتر با مراحل هويت يابي كليك كنيد.

1️⃣پراكندگي در هويت

اين مرحله به شرايطي گفته مي‌شود كه طي آن هنوز سوال من كيستم در ذهن نوجوان شكل نگرفته است. در واقع در مرحله پراكندگي هويت، هنوز دغدغه‌اي براي خودشناسي نداريد و به دنبال يافتن افكار و عقايدي كه منحصرا متعلق به خودتان باشد نيستيد. در واقع هنوز شاهد بحران هويت نيستيم؛ چراكه اين موضوع براي نوجوان اهميتي ندارد.

2️⃣ضبط هويت

ضبط هويت يك مرحله از پراكندگي هويت بالاتر است، در اين شرايط مي‌خواهيد خود را بشناسيد، اما به جاي كشف و جستجو تسليم عقايد ديگران به خصوص والدين مي‌شويد. به عبارت ديگر بدون اينكه افكار مهم زندگي خود را به چالش بكشيد، بي‌چون و چرا آن‌ها را قبول كرده و به اين ترتيب آن‌ها را به عنوان بخشي از هويت خود مي‌پذيريد. بحران هويت در اين مرحله خود را به شكل تاثيرپذيري از ديگران نشان مي‌دهد. در اين زمان اطرافيان نقش مهمي در شكل گيري هويت نوجوان خواهند داشت.

3️⃣وقفه در هويت

وقفه در فرايند هويت يابي زماني ايجاد مي‌شود كه نوجوان دغدغه خودشناسي دارد و فعالانه به دنبال هويت واقعي‌اش مي‌گردد. اما در بين افكار و عقايد گوناگون سردرگم است و هنوز نتوانسته به يك انتخاب قطعي دست پيدا كند. خيلي‌ها پس از عبور از دوره نوجواني همچنان در اين مرحله باقي مي‌مانند و نمي‌توانند يك هويت منحصر به فرد را براي خود شكل دهند. اين شرايط در دوران بزرگسالي به عنوان بحران هويت شناخته مي‌شود.

4️⃣كسب هويت

از نظر اريكسون كسي به مرحله كسب هويت مي‌رسد كه فعالانه براي تعريف كردن هويت خود به عنوان يك بزرگسال تلاش كرده باشد و ضمن آشنايي با عقايد و افكار مختلف در نهايت به يك جمع بندي كلي از خود دست پيدا كرده باشد. از جمله ويژگي‌هاي اين افراد مي‌توان به هدفمندي، داشتن اعتماد به نفس بالا و برخورداري از يك نظام ارزشي خاص اشاره كرد. بحران هويت در اين مرحله از بين رفته و شخصيت نوجوان شكل مي‌گيرد.

چگونه از بروز بحران هويت پيشگيري كنيم؟

براي اينكه درگير بحران هويت نشويد، در نظر گرفتن برخي توصيه‌هاي روانشناسي مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك كند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

📌مهارت خودآگاهي را تقويت نماييد

اولين شرط دست يابي به هويت و پيشگيري از بروز بحران هويت در اين زمينه بالا بردن مهارت خودآگاهي است. كساني كه خودآگاه دارند، بينش بالايي در مورد شخصيت خودشان دارند و علايق و توانمندي‌هايشان را مي‌شناسند. اگر احساس مي‌كنيد در اين زمينه مهارت چنداني نداريد خواندن كتاب‌هاي خودياري و مراجعه به يك رواندرمانگر مي‌تواند به طور موثري ياري برساند. براي آشنايي با مفهوم خودآگاهي در روانشناسي كليك كنيد.

📌بحران هويت | عقايد ديگران را به چالش بكشيد

بسياري از افراد در وضعيت ضبط هويت فكر مي‌كنند كه هويت واقعي شان دست پيدا كرده‌اند. اما از آنجايي كه عقايد آن‌ها بي چون و چرا از ديگران گرفته شده، هويت‌شان شكنندگي زيادي دارد. اين افراد ممكن است در بزرگسالي به يك باره احساس كنند كه با خود بيگانه هستند و هويتي كه تشكيل داده‌اند را دوست ندارند.

اين مسئله در نهايت مي‌تواند به بروز بحران هويت بيانجامد. براي پيشگيري از اين موضوع بايد روحيه انتقادگري داشته باشيد و بر اساس تعصب عقايد ديگران را قبول نكنيد. سعي كنيد دائما افكار و باورهاي خود را به چالش بكشيد و براي پيروي از نظام ارزش‌هاي خود دلايل منطقي بياوريد.

📌به دنبال تاييد ديگران نباشيد

پذيرفته شدن از جانب افراد مهم زندگي نظير خانواده و دوستان تاثير بسزايي در كسب هويت دارد. با اين حال نبايد بيش از حد منتظر تاييد ديگران بمانيد. به عبارت ديگر اگر همواره مسير زندگي خود را بر مبناي نظر ديگران انتخاب كنيد؛ احتمال اينكه در آينده با بحران هويت رو به رو شويد وجود خواهد داشت.

📌براي زندگي تان هدف تعيين كنيد

نداشتن هدف در زندگي يكي ديگر از دلايلي است كه باعث مي‌شود دائما در حالت سردرگمي بمانيد و ندانيد كه در نهايت از زندگي چه مي‌خواهيد. در نتيجه براي اينكه دچار اين وضعيت نشويد بايد اهدافي كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت براي خود تعريف كنيد. اين اهداف بايد قابل دسترسي و مشخص باشند در غير اين صورت نمي‌توانند كمكي به فرايند هويت يابي شما داشته باشند. زندگي بدون هدف مخصوصا در دوران نوجواني، بحران هويت را تشديد خواهد كرد و حتي در مواردي باعث ادامه دار شدن آن خواهد شد. براي اطلاع از معايب زندگي بدون هدف كليك كنيد.

📌خود را در آينده تصور كنيد

اگر تعريف هويت براي‌تان كار دشواري است مي‌توانيد يك تمرين ساده انجام دهيد. سعي كنيد آينده را در ذهن تصور كرده و از خود بپرسيد كه در بهترين حالت داراي چه ويژگي‌هايي هستيد؟ اين كار به شما كمك مي‌كند كه تصور روشن‌تري از هويت خود به دست بياوريد و از بروز بحران هويت نيز جلوگيري كنيد. براي اطلاع از ضرورت انتخاب هدف در نوجواني كليك كنيد.

درمان بحران هويت

 

اگر بحران هويت پس از دوران نوجواني هم چنان حل نشده باقي مانده است، بايد هرچه زودتر براي حل و فصل آن به يك روانشناس مراجعه نماييد (براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد). چرا كه نداشتن هويت منسجم تمامي انتخاب‌هاي شما در زندگي را تحت تاثير قرار مي‌دهد و مي‌تواند منجر به افت عملكرد و بروز مشكلات روانشناختي گوناگون شود. روانشناسان با تقويت مهارت‌هاي خودآگاهي به شما كمك مي‌كنند تا بتوانيد بينش دقيق‌تري در مورد خود كسب كنيد و مسير مشخص‌تري را براي زندگي برگزينيد.

سخن پاياني

در واقع بحران هويت به تنهايي يك اختلال محسوب نمي‌شود. اما اگر نوجوان نتواند از اين مرحله با موفقيت عبور كند؛ باعث بروز اختلالات شخصيتي در او خواهد شد. بسياري از اختلالات روان از اين دوران نشات مي‌گيرند. اين موضوع ضرورت پرداختن به بحران هويتي را به خوبي نشان مي‌دهد. والدين و مربيان نبايد در اين دوران فشار زيادي را به نوجوان تحميل كنند. از طرف ديگر خود نوجوان نيز با مطالعه و يادگيري مفاهيم مختلف در اين دوران مي‌تواند اين دوران را به راحتي پشت سر بگذارد. كمك گرفتن از يك مشاور نيز در اين زمان بسيار موثر خواهد بود.

براي دريافت مشاوره در زمينه بحران هويت مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 و يا از طريق تلفن ثابت با شماره 9099070354 جهت ارتباط با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو تماس حاصل نماييد.

 

 

سوالات متداول

آيا بحران هويت با اتمام نوجواني بهبود مي يابد؟

بحران هويت لزوما با پايان يافتن دوره نوجواني از بين نمي رود.در واقع اگر نتوانيد به خوبي چالش‌هاي اين دوران را پشت سر بگذاريد ممكن است اين مشكل تا ساليان سال شما را درگير خود كند.

منبع: بحران هويت چيست

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1402/4/25  ] [ ۱۳ ] [ newmiind ] [ ]

بحران هويت يكي از مهم ترين چالش هايي است كه هر انساني در طول زندگي با آن رو به رو مي‌شود. طي اين بحران كه بيش از همه در سنين نوجواني بروز مي‌يابد، نمي‌توانيد به طور واضح بگوييد كيستيد و از زندگي چه مي خواهيد. اين مسئله باعث مي‌شود كه بين افكار و عقايد گوناگون سردرگم بمانيد و نتوانيد يك نظام فكري منسجم را براي خود تشكيل دهيد. پس حتما بايد به دنبال راهي براي هويت يابي باشيد. در ادامه مراحل بحران و راه هاي پيشگيري و درمان آن را آورده‌ايم.

منبع : بحران هويت چيست

بحران هويت يعني چه ؟

بحران هويت مفهومي است كه اولين بار توسط اريك اريكسون در روانشناسي مطرح شد. اريكسون از جمله نظريه پردازاني بود كه به توصيف مراحل مختلف رشدي از كودكي تا پيري پرداخت. او در توضيح چالش‌هاي دوران نوجواني به مفهوم هويت‌يابي و بحران هويت اشاره كرد. اريكسون بر اين باور بود كه افراد در سنين نوجواني بيش از هرچيز مي‌خواهند به اين پرسش اساسي پاسخ دهند كه “من كيستم”.

جواب دادن به اين سوال كار آساني نيست و بسياري از افراد پس از دوره نوجواني نيز نمي‌توانند به تعريف منسجمي از هويت خود دست پيدا كنند. اين شرايط منجر به نوعي سردرگمي ميان افكار و عقايد گوناگون مي‌شود كه از آن به عنوان سردرگمي هويت ياد مي‌شود.

آشنايي با مراحل حل بحران هويت

هويت انسان يك شبه شكل نمي‌گيرد. بلكه از همان كودكي شروع به رشد مي‌كند، در دوران نوجواني پايه و اساسش شكل مي‌گيرد و در بزرگسالي تثبيت مي‌شود. از نظر اريكسون هركس مسير اصلي براي كسب هويت دلخواه خود را در نوجواني طي مي‌كند. اين مسير 4 مرحله را شامل مي‌شود، اگر به شيوه سالمي چالش‌هاي پيش روي خود را مديريت كنيد به مرحله آخر دست پيدا مي‌يابيد. اما خيلي‌ها هم ممكن است تا دوره‌هاي رشدي بعدي زندگي خود همچنان درگير مراحل ابتدايي باشند كه در اين شرايط مساله بحران هويت ادامه‌دار شده و به درمان‌هاي روانشناختي نياز پيدا مي‌كند. در ادامه به توضيح هريك از 4 مرحله هويت يابي در دوره نوجواني اشاره كرده‌ايم.

1- پراكندگي در هويت

اين مرحله به شرايطي گفته مي‌شود كه طي آن هنوز سوال من كيستم در ذهن نوجوان شكل نگرفته است. در واقع در مرحله پراكندگي هويت، هنوز دغدغه‌اي براي خودشناسي نداريد و به دنبال يافتن افكار و عقايدي كه منحصرا متعلق به خودتان باشد نيستيد.

2- ضبط هويت

ضبط هويت يك مرحله از پراكندگي هويت بالاتر است، در اين شرايط مي‌خواهيد خود را بشناسيد، اما به جاي كشف و جستجو تسليم عقايد ديگران به خصوص والدين مي‌شويد. به عبارت ديگر بدون اينكه افكار مهم زندگي خود را به چالش بكشيد، بي‌چون و چرا آن‌ها را قبول كرده و به اين ترتيب آن‌ها را به عنوان بخشي از هويت خود مي‌پذيريد.

3- وقفه در هويت

وقفه در فرايند هويت يابي زماني ايجاد مي‌شود كه نوجوان دغدغه خودشناسي دارد و فعالانه به دنبال هويت واقعي‌اش مي‌گردد. اما در بين افكار و عقايد گوناگون سردرگم است و هنوز نتوانسته به يك انتخاب قطعي دست پيدا كند. خيلي‌ها پس از عبور از دوره نوجواني همچنان در اين مرحله باقي مي‌مانند و نمي‌توانند يك هويت منحصر به فرد را براي خود شكل دهند. اين شرايط در دوران بزرگسالي به عنوان بحران هويت شناخته مي‌شود.

4-  كسب هويت

از نظر اريكسون كسي به مرحله كسب هويت مي‌رسد كه فعالانه براي تعريف كردن هويت خود به عنوان يك بزرگسال تلاش كرده باشد و ضمن آشنايي با عقايد و افكار مختلف در نهايت به يك جمع بندي كلي از خود دست پيدا كرده باشد. از جمله ويژگي‌هاي اين افراد مي‌توان به هدفمندي، داشتن اعتماد به نفس بالا و برخورداري از يك نظام ارزشي خاص اشاره كرد.

چگونه از بروز بحران هويت پيشگيري كنيم؟  

براي اينكه درگير بحران هويت نشويد، در نظر گرفتن برخي توصيه‌هاي روانشناسي مي‌تواند تا حد زيادي به شما كمك كند. در ادامه به چند مورد از مهم‌ترين آن‌ها اشاره كرده‌ايم.

1- مهارت خودآگاهي را تقويت نماييد

اولين شرط دست يابي به هويت و پيشگيري از بروز بحران در اين زمينه بالا بردن مهارت خودآگاهي است. كساني كه خودآگاه دارند، بينش بالايي در مورد شخصيت خودشان دارند و علايق و توانمندي‌هايشان را مي‌شناسند. اگر احساس مي‌كنيد در اين زمينه مهارت چنداني نداريد خواندن كتاب‌هاي خودياري و مراجعه به يك رواندرمانگر مي‌تواند به طور موثري ياري برساند.

2- بحران هويت | عقايد ديگران را به چالش بكشيد

بسياري از افراد در وضعيت ضبط هويت فكر مي‌كنند كه هويت واقعي شان دست پيدا كرده‌اند. اما از آنجايي كه عقايد آن‌ها بي چون و چرا از ديگران گرفته شده، هويت‌شان شكنندگي زيادي دارد. اين افراد ممكن است در بزرگسالي به يك باره احساس كنند كه با خود بيگانه هستند و هويتي كه تشكيل داده‌اند را دوست ندارند.

اين مسئله در نهايت مي‌تواند به بروز بحران هويت بيانجامد. براي پيشگيري از اين موضوع بايد روحيه انتقادگري داشته باشيد و بر اساس تعصب عقايد ديگران را قبول نكنيد. سعي كنيد دائما افكار و باورهاي خود را به چالش بكشيد و براي پيروي از نظام ارزش‌هاي خود دلايل منطقي بياوريد.

3- به دنبال تاييد ديگران نباشيد

پذذيرفته شدن از جانب افراد مهم زندگي نظير خانواده و دوستان تاثير بسزايي در كسب هويت دارد. با اين حال نبايد بيش از حد منتظر تاييد ديگران بمانيد. به عبارت ديگر اگر همواره مسير زندگي خود را بر مبناي نظر ديگران انتخاب كنيد؛ احتمال اينكه در آينده با بحران هويت رو به رو شويد وجود خواهد داشت.

4- براي زندگي تان هدف تعيين كنيد

نداشتن هدف در زندگي يكي ديگر از دلايلي است كه باعث مي‌شود دائما در حالت سردرگمي بمانيد و ندانيد كه در نهايت از زندگي چه مي‌خواهيد. در نتيجه براي اينكه دچار اين وضعيت نشويد بايد اهدافي كوتاه مدت، ميان مدت و بلند مدت براي خود تعريف كنيد. اين اهداف بايد قابل دسترسي و مشخص باشند در غير اين صورت نمي‌توانند كمكي به فرايند هويت يابي شما داشته باشند.

5- خود را در آينده تصور كنيد

اگر تعريف هويت براي‌تان كار دشواري است مي‌توانيد يك تمرين ساده انجام دهيد. سعي كنيد آينده را در ذهن تصور كرده و از خود بپرسيد كه در بهترين حالت داراي چه ويژگي‌هايي هستيد؟ اين كار به شما كمك مي‌كند كه تصور روشن‌تري از هويت خود به دست بياوريد.

درمان بحران هويت

اگر بحران هويت پس از دوران نوجواني هم چنان حل نشده باقي مانده است، بايد هرچه زودتر براي حل و فصل آن به يك روانشناس مراجعه نماييد (براي دريافت مشاوره نوجوان كليك كنيد). چرا كه نداشتن هويت منسجم تمامي انتخاب‌هاي شما در زندگي را تحت تاثير قرار مي‌دهد و مي‌تواند منجر به افت عملكرد و بروز مشكلات روانشناختي گوناگون شود. روانشناسان با تقويت مهارت‌هاي خودآگاهي به شما كمك مي‌كنند تا بتوانيد بينش دقيق‌تري در مورد خود كسب كنيد و مسير مشخص‌تري را براي زندگي برگزينيد.

براي دريافت مشاوره در زمينه نوجوانان مي توانيد در هر زمان از روز براي مشاوره تلفني با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي ذهن نو از طريق شماره 02166419012 تماس بگيريد.

 

 

سوالات متداول

بحران هويت لزوما با پايان يافتن دوره نوجواني از بين نمي رود.در واقع اگر نتوانيد به خوبي چالش‌هاي اين دوران را پشت سر بگذاريد ممكن است اين مشكل تا ساليان سال شما را درگير خود كند.

   

منبع : بحران هويت چيست

 

 



:: بازديد از اين مطلب : 0

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1400/4/5  ] [ ۰۶ ] [ newmiind ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
لینک دوستان
  • مشاوره روانشناسی
  • مشاوره روانشناسی ذهن نو
  • ذهن نو
  • تست روانشناسی کیومایند
  • کلینیک تخصصی کودک
  • سن استعدادیابی کودک
  • استعدادیابی کودک دو ساله
  • استعدادیابی کودک سه ساله
  • استعدادیابی کودک چهار ساله
  • استعدادیابی کودک تهران
  • آموزش سکس
  • قرص تاخیری
  • علائم اعتیاد
  • مشاوره آنلاین روانشناسی
  • مشاوره تلفنی
  • مشاوره تلفنی خانواده
  • مشاوره تلفنی ازدواج
  • مشاوره تلفنی خیانت
  • مشاوره تلفنی کودک
  • مشاوره تلفنی جنسی
  • مشاوره تلفنی ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی تلفنی
  • مشاوره تلفنی تحصیلی
  • مشاوره خانواده
  • مشاوره ازدواج
  • مشاوره کودک
  • مشاوره جنسی
  • مشاوره ترک اعتیاد
  • مشاوره شغلی
  • مشاوره تحصیلی
  • ترک اعتیاد
  • ترک متادون
  • ترک ترامادول
  • ترک شیشه
  • ترک شیره
  • ترک حشیش
  • ترک هروئین
  • ترک تریاک
  • ترک ماریجوانا
  • درمان استرس
  • درمان اضطراب
  • علائم اعتیاد به متادون
  • علائم اعتیاد به ترامادول
  • علائم اعتیاد به تریاک
  • علائم اعتیاد به هروئین
  • علائم اعتیاد به شیشه
  • علائم اعتیاد به کوکائین
  • ماریجوانا
  • علائم اعتیاد به حشیش
  • علائم اعتیاد به شیره
  • علائم اعتیاد به کراک
  • قالب وبلاگ
    نظرسنجی
    لینک های تبادلی
    فاقد لینک
    تبادل لینک اتوماتیک
    لینک :
    خبرنامه
    عضویت لغو عضویت
    پيوندهای روزانه
    لينكي ثبت نشده است
    پنل کاربری
    نام کاربری :
    پسورد :
    عضویت
    نام کاربری :
    پسورد :
    تکرار پسورد:
    ایمیل :
    نام اصلی :
    آمار
    امروز : 0
    دیروز : 0
    افراد آنلاین : 9
    همه : 0
    چت باکس
    موضوعات وب
    موضوعي ثبت نشده است
    امکانات وب